Hej
Jag har länge varit på jakt efter "Schwartzbrot", en limpa som finns i Tyskland o Österrike. Nu har jag fått ett recept på en Österrikisk limpa och där ingår det jäst (50gr), rågsikt, vetemjöl, olja, vatten, sirap, kummin och ättiksprit. Jag trodde nog att det här brödet skulle ha en surdegsgrund. Är det så att man kan byta ut surdeg mot ättiksprit? Blir det verkligen ingen smak av ättikspriten, den luktar väldigt starkt.
MVH
Galadriel
BagarnJeppson26 januari 2009
Hej,
Det bildas ättikssyra i surdegen normalt, så det fungerar att använda
ättika.
Hej
Jag har länge varit på jakt efter "Schwartzbrot", en limpa som finns i Tyskland o Österrike. Nu har jag fått ett recept på en Österrikisk limpa och där ingår det jäst (50gr), rågsikt, vetemjöl, olja, vatten, sirap, kummin och ättiksprit. Jag trodde nog att det här brödet skulle ha en surdegsgrund. Är det så att man kan byta ut surdeg mot ättiksprit? Blir det verkligen ingen smak av ättikspriten, den luktar väldigt starkt.
MVH
Galadriel
Hej,
Det bildas ättikssyra i surdegen normalt, så det fungerar att använda
ättika.
Mvh
Kalle