Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ättiksprit i bröd

  • Galadriel 16 januari 2009

    Hej
    Jag har länge varit på jakt efter "Schwartzbrot", en limpa som finns i Tyskland o Österrike. Nu har jag fått ett recept på en Österrikisk limpa och där ingår det jäst (50gr), rågsikt, vetemjöl, olja, vatten, sirap, kummin och ättiksprit. Jag trodde nog att det här brödet skulle ha en surdegsgrund. Är det så att man kan byta ut surdeg mot ättiksprit? Blir det verkligen ingen smak av ättikspriten, den luktar väldigt starkt.

    MVH
    Galadriel

  • BagarnJeppson 26 januari 2009

    Hej,

    Det bildas ättikssyra i surdegen normalt, så det fungerar att använda
    ättika.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.