Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

andel rent mjöl

  • mleijerfelt 14 september 2009

    Hej!

    Om jag vill tillsätta vetegroddar, kli eller kross i degen, för smak/näring/fibrer, ska jag då minska på mjölet i med samma mängd?
    Hur stor andel måste fortfarande vara "rent mjöl", kanske rentav vetemjöl?

    Mvh
    Mela

  • BagarnJeppson 21 september 2009

    Hej Mela!

    Vetegroddar kan du tillsätta ca 5-10% för dom kan ha en besk smak. Kli eller kross av något slag kan du ta ca 20-25% då det gör brödet tyngre och du får tillsätta mer vatten, detta blir nog en bra balans och du får ett mera nyttigt bröd.

    Lycka till!

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.