Om jag vill tillsätta vetegroddar, kli eller kross i degen, för smak/näring/fibrer, ska jag då minska på mjölet i med samma mängd?
Hur stor andel måste fortfarande vara "rent mjöl", kanske rentav vetemjöl?
Mvh
Mela
BagarnJeppson21 september 2009
Hej Mela!
Vetegroddar kan du tillsätta ca 5-10% för dom kan ha en besk smak. Kli eller kross av något slag kan du ta ca 20-25% då det gör brödet tyngre och du får tillsätta mer vatten, detta blir nog en bra balans och du får ett mera nyttigt bröd.
Hej!
Om jag vill tillsätta vetegroddar, kli eller kross i degen, för smak/näring/fibrer, ska jag då minska på mjölet i med samma mängd?
Hur stor andel måste fortfarande vara "rent mjöl", kanske rentav vetemjöl?
Mvh
Mela
Hej Mela!
Vetegroddar kan du tillsätta ca 5-10% för dom kan ha en besk smak. Kli eller kross av något slag kan du ta ca 20-25% då det gör brödet tyngre och du får tillsätta mer vatten, detta blir nog en bra balans och du får ett mera nyttigt bröd.
Lycka till!
Kalle