Vad är det för skillnad på syltade och kanderade apelsinskal?
BagarnJeppson8 februari 2009
Hej,
Syltning gör du som en vanlig sylt (kokar upp apelsinskal socker och
vatten. Kandering göres i 3 eller 4 steg beroende på vad som skall kanderas
Man kan börja med 20% sockerlake som kokes upp och hälles varm över
apelsinskalen, skall sedan stå ett dygn och träcka in i apelsinskalet. Dag
2 silar du ifrån apelsinskalen och låter laken koka i ca 10 min och som
åter hälls över skalen, då har du kokat bort vatten och du har fått en lake
som håller ca 30% socker. När du har gjort samma process 3-4ggr lägger du
skalerna på ett galler och låter dom torka (ett tips skär skalen i 3-4 m/m
strimlor och låt dom torka, och doppa dom i choklad (då får du en utmärkt
pralin).
Vad är det för skillnad på syltade och kanderade apelsinskal?
Hej,
Syltning gör du som en vanlig sylt (kokar upp apelsinskal socker och
vatten. Kandering göres i 3 eller 4 steg beroende på vad som skall kanderas
Man kan börja med 20% sockerlake som kokes upp och hälles varm över
apelsinskalen, skall sedan stå ett dygn och träcka in i apelsinskalet. Dag
2 silar du ifrån apelsinskalen och låter laken koka i ca 10 min och som
åter hälls över skalen, då har du kokat bort vatten och du har fått en lake
som håller ca 30% socker. När du har gjort samma process 3-4ggr lägger du
skalerna på ett galler och låter dom torka (ett tips skär skalen i 3-4 m/m
strimlor och låt dom torka, och doppa dom i choklad (då får du en utmärkt
pralin).
Mvh
Kalle