Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinskal

  • Allimac 5 februari 2009

    Vad är det för skillnad på syltade och kanderade apelsinskal?

  • BagarnJeppson 8 februari 2009

    Hej,

    Syltning gör du som en vanlig sylt (kokar upp apelsinskal socker och
    vatten. Kandering göres i 3 eller 4 steg beroende på vad som skall kanderas
    Man kan börja med 20% sockerlake som kokes upp och hälles varm över
    apelsinskalen, skall sedan stå ett dygn och träcka in i apelsinskalet. Dag
    2 silar du ifrån apelsinskalen och låter laken koka i ca 10 min och som
    åter hälls över skalen, då har du kokat bort vatten och du har fått en lake
    som håller ca 30% socker. När du har gjort samma process 3-4ggr lägger du
    skalerna på ett galler och låter dom torka (ett tips skär skalen i 3-4 m/m
    strimlor och låt dom torka, och doppa dom i choklad (då får du en utmärkt
    pralin).

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.