Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baka med surdeg

  • 19SARA90 18 mars 2009

    Hej!
    Jag undrar hur mycket surdeg man kan ta i stället för jäst i ett recept? Är det något man speciellt bör tänka på?
    Jag bakar mestadels tunga/grova bröd.

    Hälsningar Sara

  • BagarnJeppson 20 mars 2009

    Hej,

    Det är väldigt beroende på vilket syratal du har på surdegen. Men vill du ha ett tungt bröd och använder vanlig surdeg som du själv har tillverkat kan du gärna ta 1/3 av färdig degvikt. Låt degen vila 1,5-2 timmar innan du lägger bröden i form eller plåt.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.