Hej, vi har just flyttat till USA, och jag försöker baka mina och familjens favoritbröd, med rågsikt - men jag hittar bara rågmjöl i affärerna här - hur blandar jag till egen rågsikt?
Vore också tacksam om ni kan tala om för mig skillnaden mellan baking soda och baking powder?
Tack på förhand!
/Eva
BagarnJeppson21 september 2009
Hej Eva!
Oblandad Rågsikt är ett siktat rågmjöl, på så vis får man bort skaldelarna. Tar du 40% av det siktade rågmjölet och 60% av vetemjölet så har du ett mjöl som kallas för bag.sikt eller rågsikt.
Vill du ha skaldelarna kvar så kan du blanda med samma mängder, av rågmjöl och vetemjöl, för ni i USA har ett starkt vetemjöl.
Baking soda skulle jag vilja likna vid bikarbonat, den fodrar en syra (fil, gräddfil, lingon eller sirap) i degen/smeten för att hela mängden kolsyra skall frigöras, annars får du en bismak av soda. Baking power vill jag jämföra med bakpulver.
Hej, vi har just flyttat till USA, och jag försöker baka mina och familjens favoritbröd, med rågsikt - men jag hittar bara rågmjöl i affärerna här - hur blandar jag till egen rågsikt?
Vore också tacksam om ni kan tala om för mig skillnaden mellan baking soda och baking powder?
Tack på förhand!
/Eva
Hej Eva!
Oblandad Rågsikt är ett siktat rågmjöl, på så vis får man bort skaldelarna. Tar du 40% av det siktade rågmjölet och 60% av vetemjölet så har du ett mjöl som kallas för bag.sikt eller rågsikt.
Vill du ha skaldelarna kvar så kan du blanda med samma mängder, av rågmjöl och vetemjöl, för ni i USA har ett starkt vetemjöl.
Baking soda skulle jag vilja likna vid bikarbonat, den fodrar en syra (fil, gräddfil, lingon eller sirap) i degen/smeten för att hela mängden kolsyra skall frigöras, annars får du en bismak av soda. Baking power vill jag jämföra med bakpulver.
Mvh
Kalle