Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakning i USA

  • Matklartsnart 13 september 2009

    Hej, vi har just flyttat till USA, och jag försöker baka mina och familjens favoritbröd, med rågsikt - men jag hittar bara rågmjöl i affärerna här - hur blandar jag till egen rågsikt?

    Vore också tacksam om ni kan tala om för mig skillnaden mellan baking soda och baking powder?

    Tack på förhand!

    /Eva

  • BagarnJeppson 21 september 2009

    Hej Eva!

    Oblandad Rågsikt är ett siktat rågmjöl, på så vis får man bort skaldelarna. Tar du 40% av det siktade rågmjölet och 60% av vetemjölet så har du ett mjöl som kallas för bag.sikt eller rågsikt.
    Vill du ha skaldelarna kvar så kan du blanda med samma mängder, av rågmjöl och vetemjöl, för ni i USA har ett starkt vetemjöl.

    Baking soda skulle jag vilja likna vid bikarbonat, den fodrar en syra (fil, gräddfil, lingon eller sirap) i degen/smeten för att hela mängden kolsyra skall frigöras, annars får du en bismak av soda. Baking power vill jag jämföra med bakpulver.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.