Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakpulver och bikarbonat

  • Hjalt 25 oktober 2009

    Hej igen!
    Vad är egentligen skillnaden mellan bikarbonat och bakpulver? Vad är att föredra beroende på huruvida man bakar småkakor, mjuka kakor, bullar eller bröd? Jag har sett flera recept som använder sig av både bakpulver och bikarbonat. Kan det vara värt att experimentera med olika förhållanden?

    Mvh, Johan.

  • BagarnJeppson 2 november 2009

    hej Johan!

    Det är alltid värt att experimentera. Bakpulver består av natriumbikarbonat, sura fosfater och stärkelse. Bakpulver verkar till största delen när pulvret kommer in i ugnen, (värmen frigör kolsyran). Bikabonat består enbart av natriumbikarbonat och måste ha någon syrlig tillsats i degen eller smeten för att hela mängden kolsyra ska frigöras. En lätt bismak av soda kan annars uppstå.

    Lycka till!

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.