Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakpulver VS bikarbonat

  • rebeckafredricson 7 september 2009

    Hejsan!
    Jag undrar vad det är för skillnad mellan bakpulver och bikarbonat?
    Låt och säga att det ska vara 1 tsk bakpulver i receptet går det lika bra att ta 1 tsk bikarbonat då?

    BÄSTA HÄLSNING
    REBECKA

  • BagarnJeppson 14 september 2009

    Hej Rebecka!

    En tsk bikarbonat=två tsk bakpulver. Bakpulver består av natriumbikarbonat, sura fosfater och stärkelse. Bikarbonat består endast av natriumbikarbonat och måste ha en form av syra i degen för att utvecklas helt. Typ fil, gräddfil, lingon eller sirap.

    Mvh

    Bagarn Jeppson

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.