Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barkis

  • Aems 5 december 2008

    Hej Bagarn :)
    Finns det någon chans att jag skulle kunna baka som bagerierna får till dem?
    Gäller Barkis/fralla/franska.
    De får ju till dem så otroligt luftiga och lätta.
    Vad är knepet! Ska jag använda något mer jäsmedel än jäst?
    Mycket tacksam för svar

  • BagarnJeppson 11 december 2008

    Hej,

    Förutsättningen är såklart att du har ett bra recept, sen följ detta:
    Jäs frallan på en varm plats cirka 38grader till hög volym fukta gärna under jäsningen. Sätt ugnen på 240 grader, när du sätter in plåten i ugnen spraya in vatten och stäng luckan. När du har 5
    minuter kvar av baktiden öppna luckan i ungefär 1 minut och stäng igen och baka klart. Hoppas dessa råd ger resultat.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.