När jag bakar bröd blir det lite dålig höjd på det. Det jäser och blir lite högre men väller samtidigt ut ganska mycket på bredden och jäser inte uppåt lika mycket som jag vill att det ska göra.
Vet inte om jag har för lite mjöl i eller vad det beror på. Jag har i mjöl så att det släpper från degskålen när assistenten knådar runt degen. Är rädd för att brödet blir torrt och hårt om jag har i för mycket mjöl. Eller om jag låter det jäsa för lite? Men tycker att jag är tålmodig...
Tack för svar!
BagarnJeppson26 oktober 2009
Hejsan!
Öka lite mjöl och blanda degen längre så kommer du att få ett bättre lyft på brödet, och det flyter inte ut lika mycket.
När jag bakar bröd blir det lite dålig höjd på det. Det jäser och blir lite högre men väller samtidigt ut ganska mycket på bredden och jäser inte uppåt lika mycket som jag vill att det ska göra.
Vet inte om jag har för lite mjöl i eller vad det beror på. Jag har i mjöl så att det släpper från degskålen när assistenten knådar runt degen. Är rädd för att brödet blir torrt och hårt om jag har i för mycket mjöl. Eller om jag låter det jäsa för lite? Men tycker att jag är tålmodig...
Tack för svar!
Hejsan!
Öka lite mjöl och blanda degen längre så kommer du att få ett bättre lyft på brödet, och det flyter inte ut lika mycket.
Lycka till!
kalle