Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brödet "flyter ut"

  • ec_jc 22 oktober 2009

    När jag bakar bröd blir det lite dålig höjd på det. Det jäser och blir lite högre men väller samtidigt ut ganska mycket på bredden och jäser inte uppåt lika mycket som jag vill att det ska göra.

    Vet inte om jag har för lite mjöl i eller vad det beror på. Jag har i mjöl så att det släpper från degskålen när assistenten knådar runt degen. Är rädd för att brödet blir torrt och hårt om jag har i för mycket mjöl. Eller om jag låter det jäsa för lite? Men tycker att jag är tålmodig...

    Tack för svar!

  • BagarnJeppson 26 oktober 2009

    Hejsan!

    Öka lite mjöl och blanda degen längre så kommer du att få ett bättre lyft på brödet, och det flyter inte ut lika mycket.

    Lycka till!
    kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.