Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Criossanter

  • AestheticDevil 7 februari 2009

    Hej,

    Jag har försökt mig på att göra croissanter efter detta recept http://matklubben.se/recept/croissanter_16226.html , men när det blev dags att kavla in smöret mellan degskivorna blev det problem. allt kladdade ihop och jag fick ingen ordning på det hela.

    Hur gör man för att lyckas med croissanter?

    Tack på förhand!

  • BagarnJeppson 10 februari 2009

    Hej,

    Du kör degen efter receptet. Det är svårt att kavla in smöret om degen inte är kall, ett tips stryk en bunke med rapsolja och lägg i degen täck med plastfolie ställ degen i kylen över natten. Ttitta i kylen under den första timmen, har degen börjat jäsa så tryck ner den. Forma sedan degen som en stor bulle och skär ett kryss i toppen och kavla ut degen till ca 2,5 cm tjocklek. Lägg smöret i mitten av degen och vik hörnen mot mitten över smöret så inget smör är synligt. Mjöla bakbordet kavla försiktigt ut degen till en rektangel ca 2,5 cm tjocklek och borsta bort mjölet (kavla från mitten och ut) Vik degen samman i 3 delar, låt vila i 30 min i kyl med plastfolie runt. Upprepa proceduren med kavlingen 2 ggr till..Lycka till!

    Mvh

    Kalle

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.