Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Degen släpper inte från kanten

  • Sandrakim 14 september 2009

    Hej!
    Jag har en Braun multisystem K 3000 med metallskål och knådningstillbehör som roterar i botten av skålen. Jag har flera gånger försökt göra jästa degar typ vetebröd/matbröd och aldrig släpper degen från kanten som det står i alla recept att det ska göra. Beror det på metallskålen? Knådningstillbehöret? Knådar jag för lite/för mycket? Temperatur? Mjölmängden, mer/mindre? Borde jag göra större degar än på 0,5 liter vätska? När jag gör för hand så släpper degen alltid från kanten.
    /Sandra

  • BagarnJeppson 21 september 2009

    Hej Sandra!

    Öka mjölmängden lite när det fastnar i degskålen. Temperaturen på färdig deg skall du också försöka att hålla på 28 grader, ju längre du blandar desto varmare blir degen.

    Lycka till!

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.