Hjälp.... Har försökt baka dinkelbröd 3 ggr nu, men det blir så smuligt, faller bara isär :'(
Hur ska man få till ett bra dinkelbröd, tål inte råg o korn mm så kan inte blanda i det, vetemjöl innehåller många kolhydrater så det använder jag inte.
Kan det vara en fördel att koka en gröt först av fullkornsdinkel o sen blanda med övriga ingred i assistenten?
BagarnJeppson4 februari 2009
Hej,
Du kan börja med att öka blandningstiden på degen. Temperaturen på färdig deg skall inte vara över 29-30gr. Degen kan vara för fast, gör den i så fall vekare. Låt degen vila längre, även för kort jästid och för kort baktid är orsaker till smuligt bröd. Koka vatten och slå över 1/3 del av mängden fullkornsdinkel skulle hjälpa.
Hjälp.... Har försökt baka dinkelbröd 3 ggr nu, men det blir så smuligt, faller bara isär :'(
Hur ska man få till ett bra dinkelbröd, tål inte råg o korn mm så kan inte blanda i det, vetemjöl innehåller många kolhydrater så det använder jag inte.
Kan det vara en fördel att koka en gröt först av fullkornsdinkel o sen blanda med övriga ingred i assistenten?
Hej,
Du kan börja med att öka blandningstiden på degen. Temperaturen på färdig deg skall inte vara över 29-30gr. Degen kan vara för fast, gör den i så fall vekare. Låt degen vila längre, även för kort jästid och för kort baktid är orsaker till smuligt bröd. Koka vatten och slå över 1/3 del av mängden fullkornsdinkel skulle hjälpa.
Mvh
Kalle