Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbröd

  • Busan3 3 februari 2009

    Hjälp.... Har försökt baka dinkelbröd 3 ggr nu, men det blir så smuligt, faller bara isär :'(
    Hur ska man få till ett bra dinkelbröd, tål inte råg o korn mm så kan inte blanda i det, vetemjöl innehåller många kolhydrater så det använder jag inte.
    Kan det vara en fördel att koka en gröt först av fullkornsdinkel o sen blanda med övriga ingred i assistenten?

  • BagarnJeppson 4 februari 2009

    Hej,

    Du kan börja med att öka blandningstiden på degen. Temperaturen på färdig deg skall inte vara över 29-30gr. Degen kan vara för fast, gör den i så fall vekare. Låt degen vila längre, även för kort jästid och för kort baktid är orsaker till smuligt bröd. Koka vatten och slå över 1/3 del av mängden fullkornsdinkel skulle hjälpa.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.