Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dö-bakt surdegsbröd

  • Fettso 15 december 2008

    Jag hade lite surdeg i frysen och skulle vara huslig och baka ...

    Degen jäste fint och blev jättefluffig i första jäsningen, men när jag klickat i deg-smeten iformarna, jäst igen och bakat bröden så kom det ut kladdiga platt-pannkakor.

    Det var i alla fall en lovande smak på eländet, så jag försökte igen.
    Med samma resultat :(
    Frågan är - kan man inte frysa surdeg? Mejeribolaget säger ju att man kan.
    Eller kan det vara så att den legat för länge i frysen?
    Eller var receptet elt enkelt kass? För nog borde eländet jäsanär där är jäst i, även om surdegen var lite gammal, eller?

  • BagarnJeppson 17 december 2008

    Hej,

    Surdeg kan man med fördel förvaras i frys, men surdegen blir först
    aktiv när temperaturen har uppnått rumstemperatur. Låt surdegen stå ett
    dygn i rumstemperatur så får du ett bättre resultat.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.