Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

"Döbakt" sockerkaka

  • boz1965 3 februari 2009

    Varför "lyckas" jag allt att få mina sockerkakor/tigerkakor mfl sockerkakssmets-baserade kakor döbakta i botten?

    Kan det vara fel på min ugn?

  • BagarnJeppson 4 februari 2009

    Hej

    En bra temperatur är 175gr, baktiden kan variera mellan 40-60 min beroende på hur mycket vätska du har i sockerkaka/mjuk kaka. Baka i nedre delen av ugnen och testa med att stick ner en "typ" tandpetare, smeten skall inte fästa för då är inte kakan färdigbakad. Tänk på att inte öppna ugnsluckan i onödan.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.