Varför "lyckas" jag allt att få mina sockerkakor/tigerkakor mfl sockerkakssmets-baserade kakor döbakta i botten?
Kan det vara fel på min ugn?
BagarnJeppson4 februari 2009
Hej
En bra temperatur är 175gr, baktiden kan variera mellan 40-60 min beroende på hur mycket vätska du har i sockerkaka/mjuk kaka. Baka i nedre delen av ugnen och testa med att stick ner en "typ" tandpetare, smeten skall inte fästa för då är inte kakan färdigbakad. Tänk på att inte öppna ugnsluckan i onödan.
Varför "lyckas" jag allt att få mina sockerkakor/tigerkakor mfl sockerkakssmets-baserade kakor döbakta i botten?
Kan det vara fel på min ugn?
Hej
En bra temperatur är 175gr, baktiden kan variera mellan 40-60 min beroende på hur mycket vätska du har i sockerkaka/mjuk kaka. Baka i nedre delen av ugnen och testa med att stick ner en "typ" tandpetare, smeten skall inte fästa för då är inte kakan färdigbakad. Tänk på att inte öppna ugnsluckan i onödan.
Mvh
Kalle