Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

FLER FRÅGOR angående, mitt tunnbrödsbak blev en katastof.

  • FRASSE226 18 januari 2009

    Hej Kalle,

    Tack för ditt svar, fast det hjälper mig inte så mycket att veta om det var ett korrekt recept eller inte. Jag frågade det, eftersom degen var fortfarande nästan flytande efter 1 timmes jäsning.
    Skall det var den mängd som det står i receptet ?

    Jag refererar till recept 1, recept 2 var även för dig ett konstigt recept.

    Frågade även om du har ett bra tips om hur man flyttar degen (utkavald) till plåten utan att den går sönder.

    Sorry att jag måste fråga igen, men det är det enda sättet att lära sig något.

    MVH
    Pär

  • BagarnJeppson 20 januari 2009

    Hej,

    När du får för lös deg måste du ta mer mjöl eller minska vätskan.
    För att råda bot på att bröden spricker, prova med en tunn pappskiva under (lättare att lyfta) eller rulla degen på en pinne.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.