Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

frallor

  • km45 4 september 2009

    Hej,
    jag undrar varför franskbrödbullarna man köper är så fluffiga jämfört med dom man bakar själv som blir mer kompakta.
    Beror det på ugnen eller jästen. Har hört att man inte ska snåla med jästen.
    Vänliga Hälsningar
    Krister:)

  • BagarnJeppson 7 september 2009

    Hej Krister!

    För att få riktigt fluffiga bullar skall du använda ett mjöl med hög glutenhalt och arbeta degen väl så att du kör fram all gluten som finns i mjölet. Tänk på att ungstempen skall ligga på ca 230-240 grader när du sätter in bullarna.

    Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.