Hej,
jag undrar varför franskbrödbullarna man köper är så fluffiga jämfört med dom man bakar själv som blir mer kompakta.
Beror det på ugnen eller jästen. Har hört att man inte ska snåla med jästen.
Vänliga Hälsningar
Krister:)
BagarnJeppson7 september 2009
Hej Krister!
För att få riktigt fluffiga bullar skall du använda ett mjöl med hög glutenhalt och arbeta degen väl så att du kör fram all gluten som finns i mjölet. Tänk på att ungstempen skall ligga på ca 230-240 grader när du sätter in bullarna.
Hej,
jag undrar varför franskbrödbullarna man köper är så fluffiga jämfört med dom man bakar själv som blir mer kompakta.
Beror det på ugnen eller jästen. Har hört att man inte ska snåla med jästen.
Vänliga Hälsningar
Krister:)
Hej Krister!
För att få riktigt fluffiga bullar skall du använda ett mjöl med hög glutenhalt och arbeta degen väl så att du kör fram all gluten som finns i mjölet. Tänk på att ungstempen skall ligga på ca 230-240 grader när du sätter in bullarna.
Lycka till!