Hur får jag den hårda och frasiga ytan på frallor?:)
BagarnJeppson16 november 2009
Hejsan!
Som jag har föreslagit tidigare: blanda degen väl, längre än du gör i dag (ca 10 min blir bra) jäs till bra volym, varm ugn cirka 230-240 grader och spraya in vatten i ugnen när du har satt in plåten. Öppna luckan efter cirka 5 min bakning så du får ut all ånga, håll luckan öppen cirka en minut, stäng luckan och sätt ugnen på 190-200 grader och baka färdigt.
Hur får jag den hårda och frasiga ytan på frallor?:)
Hejsan!
Som jag har föreslagit tidigare: blanda degen väl, längre än du gör i dag (ca 10 min blir bra) jäs till bra volym, varm ugn cirka 230-240 grader och spraya in vatten i ugnen när du har satt in plåten. Öppna luckan efter cirka 5 min bakning så du får ut all ånga, håll luckan öppen cirka en minut, stäng luckan och sätt ugnen på 190-200 grader och baka färdigt.
Lycka till!
Kalle