Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst grädde !

  • Johnnie 9 januari 2009

    Jag skulle vilja veta hur man skall använda fryst grädde. Har hört att man kan vispa upp den och då tillsammans med äggvita. Skall man i så fall vispa med vitan hela tiden eller tillsätta den mot slutet?Skall grädden vara helt upptinad? Kan jag garnera en tårta med den ?

  • BagarnJeppson 15 januari 2009

    Hej,

    Temperaturen på grädden bör vara 6 grader (kylskåpskall) innan du börjar vispa. Skummet blir stadigare med äggvita. Använd elvisp och öka hastigheten allt eftersom grädden tjocknar. Det skall inte vara några svårigheter att garnera med denna grädde.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.