Jag skulle vilja veta hur man skall använda fryst grädde. Har hört att man kan vispa upp den och då tillsammans med äggvita. Skall man i så fall vispa med vitan hela tiden eller tillsätta den mot slutet?Skall grädden vara helt upptinad? Kan jag garnera en tårta med den ?
BagarnJeppson15 januari 2009
Hej,
Temperaturen på grädden bör vara 6 grader (kylskåpskall) innan du börjar vispa. Skummet blir stadigare med äggvita. Använd elvisp och öka hastigheten allt eftersom grädden tjocknar. Det skall inte vara några svårigheter att garnera med denna grädde.
Jag skulle vilja veta hur man skall använda fryst grädde. Har hört att man kan vispa upp den och då tillsammans med äggvita. Skall man i så fall vispa med vitan hela tiden eller tillsätta den mot slutet?Skall grädden vara helt upptinad? Kan jag garnera en tårta med den ?
Hej,
Temperaturen på grädden bör vara 6 grader (kylskåpskall) innan du börjar vispa. Skummet blir stadigare med äggvita. Använd elvisp och öka hastigheten allt eftersom grädden tjocknar. Det skall inte vara några svårigheter att garnera med denna grädde.
Mvh
Kalle