Jag har en gammal hushållsassistent från Electrolux från 50-talet eller liknande som fungerar jättebra, men den blandar bara i en hastighet, som är ganska hög, och i en del recept (mest från Jan Hedh, vad jag sett) så råds man att köra degarna på olika hastigheter, vanligtvis långsamt först för att sedan höja takten. Hur viktigt är det att köra på en låg hastighet om receptet föreslår det?
BagarnJeppson2 november 2009
Hej!
Det går bra att blanda degen vid en hastighet. Om man har mycket i skålen och startar med en snabb blandningshastighet så finns det en risk att det skvätter över. Det är den enda risk jag ser.
Jag har en gammal hushållsassistent från Electrolux från 50-talet eller liknande som fungerar jättebra, men den blandar bara i en hastighet, som är ganska hög, och i en del recept (mest från Jan Hedh, vad jag sett) så råds man att köra degarna på olika hastigheter, vanligtvis långsamt först för att sedan höja takten. Hur viktigt är det att köra på en låg hastighet om receptet föreslår det?
Hej!
Det går bra att blanda degen vid en hastighet. Om man har mycket i skålen och startar med en snabb blandningshastighet så finns det en risk att det skvätter över. Det är den enda risk jag ser.
Mvh
Ingemar