Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt bröd

  • mawa9908 4 september 2009

    Hej, jag har försökt baka glutenfritt bröd, men resultatet blir ofta att brödet inte jäser i ugnen (trots att det ibland jäser fint på bänken) utan förvandlas till platta stenkakor.

    Hur skiljer sig bakning med vanligt mjöl från bakning med glutenfritt mjöl? Jag brukar jäsa brödet ca 40 + 15 min - hur bör man låta en glutenfri deg jäsa?

    Är tacksam för alla tips!

    Mvh, Maria

  • BagarnJeppson 14 september 2009

    Hej!

    Anledningen till att det blir platt är att du inte har någon bakkraft i mjölet, tillsätt 1-2 tsk bikarobonat, eller jäs brödet högre, längre tid.

    Lycka till!

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.