Hej, jag har försökt baka glutenfritt bröd, men resultatet blir ofta att brödet inte jäser i ugnen (trots att det ibland jäser fint på bänken) utan förvandlas till platta stenkakor.
Hur skiljer sig bakning med vanligt mjöl från bakning med glutenfritt mjöl? Jag brukar jäsa brödet ca 40 + 15 min - hur bör man låta en glutenfri deg jäsa?
Är tacksam för alla tips!
Mvh, Maria
BagarnJeppson14 september 2009
Hej!
Anledningen till att det blir platt är att du inte har någon bakkraft i mjölet, tillsätt 1-2 tsk bikarobonat, eller jäs brödet högre, längre tid.
Hej, jag har försökt baka glutenfritt bröd, men resultatet blir ofta att brödet inte jäser i ugnen (trots att det ibland jäser fint på bänken) utan förvandlas till platta stenkakor.
Hur skiljer sig bakning med vanligt mjöl från bakning med glutenfritt mjöl? Jag brukar jäsa brödet ca 40 + 15 min - hur bör man låta en glutenfri deg jäsa?
Är tacksam för alla tips!
Mvh, Maria
Hej!
Anledningen till att det blir platt är att du inte har någon bakkraft i mjölet, tillsätt 1-2 tsk bikarobonat, eller jäs brödet högre, längre tid.
Lycka till!
Kalle