Jag är en ganska nybliven bagare/konditor och på konditoriet jag jobbar på bakar vi ofta på Manitouba mjöl. Jag har fått höra att det är ett "indianmjöl" stämmer det och vad är det för sädesslag i mjölet?
BagarnJeppson17 mars 2009
Hej,
Sädesslaget är vete. Som även kallas prärie-vete. Det odlas i Canada och Usa. Skulle vi odla det på våra breddgrader hade resultatet inte blivet det samma, (klimatet är viktigt för resultatet).
Jag är en ganska nybliven bagare/konditor och på konditoriet jag jobbar på bakar vi ofta på Manitouba mjöl. Jag har fått höra att det är ett "indianmjöl" stämmer det och vad är det för sädesslag i mjölet?
Hej,
Sädesslaget är vete. Som även kallas prärie-vete. Det odlas i Canada och Usa. Skulle vi odla det på våra breddgrader hade resultatet inte blivet det samma, (klimatet är viktigt för resultatet).
Mvh
Kalle