Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

hejsan, det där med blöt duk över bunken när degen jäser

  • anders_23033 18 december 2008

    Jag läst i ett av dina tidigare inlägg att man ska ha en blött köks handuk över degen när det jäser, gäller det även sådan deg som ska jäsa i rums tempratur i 45-60min eller är det bara kalljäsnings degare, eller vad dom kaller det. Skall man också ha blöt duk över när man gjort bullar av degen och lagt dem på en plåt?

  • BagarnJeppson 19 december 2008

    Hej,

    Ja det är en bra ide för att undvika uttorkning av degytan. Det går även utmärkt att pensla bullarna som nu står på plåten med lite rapsolja och lägga plastfolie över. Rapsoljan är till för att inte bullen skall fastna i plasten.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.