Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronsalt-Bicarbonat

  • osita 6 februari 2009

    Kan man anväda Bicarbonat istället för Hjortronsalt???
    Vilken är omvandlings mängden iså fall??
    1 tsk Hjortronsalt = tsk Bicarbonat

  • BagarnJeppson 10 februari 2009

    Hej,

    Hj-salt skall du använda till tunna kakor såsom kex och småkakor så att ammoniaken lätt kan avdunsta (Hj-salt är ammoniumbikarbonat, som under gräddning frigör koldioxid och ammoniak) Bikarbonat består av natriumbikarbonat och måste ha någon syrlig tillsats i degen för att hela mängden kolsyra skall frigöras, annars kan du få en bismak av soda. Som du förstår så är det olika användningsområden. Bikarbonat och Hj-salt kan ibland ersättas av bakpulver, men du får inte samma resultat. 1 tsk bikarbonat eller Hj-salt = 2 tsk bakpulver.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.