Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur använder jag min surdeg?

  • tina71 26 september 2009

    Hej!

    Jag har gjort surdeg på grovt rågmjöl och fryst in. Min fråga är om hur jag ska använda den, ska jag tillsätta den tillsammans med vanlig jäst? Och jag undrar också om den behöver samma temperatur på degvätskan som vanlig jäst, och vill surdegen ha längre jästid?

    Mvh Tina

  • BagarnJeppson 26 oktober 2009

    Hej Tina!

    Ta ut surdegen från frysen och låt den tina, låt den stå ett dygn på ett varmt ställe i ca 30-35 grader. Sedan gör du din deg som vanligt med jäst och degvätskans temperatur på 35 grader. Då får du en deg som håller ca 25-26 grader. Låt degen jäsa ca 60 minuter innan du formar dina bröd.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.