Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur dosera vid tillsats av tärsk frukt/grönsak?

  • maria_wijk 27 september 2009

    Tycker det är gott med bröd som smaksats av t.ex morötter, tomater eller lingon men de gånger jag provat mig på att baka matbröd med såna ingredienser lyckas jag alltid få brödet degigt, antar att det blivit obalans i förhållandet vätska-mjöl. Finns det någon riktlinje för hur mycket mängden vätska skall minskas om man tillsätter ingredienser som är fasta men avger vätska vid uppvärmning?

  • BagarnJeppson 12 oktober 2009

    Hej!

    Det är svårt att baka med frukter i bröd, oftast innehåller de mycket vatten. Vad man bör tänka på är att man inte har för mycket av grönsaker i brödet, 10 till 15 % på mjölmängden kan vara en lämplig mäng. 1000 gr mjöl binder ungefär 500 gr vatten, om du skall tillsätta 15 % grönsaker skulle jag minska vattnet ca 100 gram men här får man testa sig fram .

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.