jag har hittat ett bra recept på kavring men hur gör jag om receptet för att det ska bli glutenfritt?
2 dl rågsikt, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat, 1 tst salt, 1 dl korinter, 3dl filmjölk och 1½ dl mörk baksirap.
Kan du hjälpa mig?
Mvh/matbritta
BagarnJeppson7 januari 2010
Hej!
Glutenfritt innebär att du inte kan använda vetemjöl och rågmjöl, istället får du använda kornmjöl, havremjöl eller majsmjöl. Prova med 2 dl kornmjöl, 1 dl havremjöl och 1 dl majsmjöl och öka bikarbonaten till 2 tsk för att ersätta bakkraften som naturligt finns i vetemjölet.
jag har hittat ett bra recept på kavring men hur gör jag om receptet för att det ska bli glutenfritt?
2 dl rågsikt, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat, 1 tst salt, 1 dl korinter, 3dl filmjölk och 1½ dl mörk baksirap.
Kan du hjälpa mig?
Mvh/matbritta
Hej!
Glutenfritt innebär att du inte kan använda vetemjöl och rågmjöl, istället får du använda kornmjöl, havremjöl eller majsmjöl. Prova med 2 dl kornmjöl, 1 dl havremjöl och 1 dl majsmjöl och öka bikarbonaten till 2 tsk för att ersätta bakkraften som naturligt finns i vetemjölet.
Lycka till!
Kalle