Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur ersätts sågsikt och vetemjöl

  • matbritta 17 december 2009

    jag har hittat ett bra recept på kavring men hur gör jag om receptet för att det ska bli glutenfritt?

    2 dl rågsikt, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat, 1 tst salt, 1 dl korinter, 3dl filmjölk och 1½ dl mörk baksirap.
    Kan du hjälpa mig?
    Mvh/matbritta

  • BagarnJeppson 7 januari 2010

    Hej!

    Glutenfritt innebär att du inte kan använda vetemjöl och rågmjöl, istället får du använda kornmjöl, havremjöl eller majsmjöl. Prova med 2 dl kornmjöl, 1 dl havremjöl och 1 dl majsmjöl och öka bikarbonaten till 2 tsk för att ersätta bakkraften som naturligt finns i vetemjölet.

    Lycka till!

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.