Jag bor i spanien och har svårt att hitta sirap här och därför undrar jag om det går att göra själv. Jag menar den typen av sirap som man bakar med inte alla drick sirap som det finns recept på överallt :)
Hittade något om att koka 40% vatten och 60%% socker i 5-10 minuter men det blir inte tjockt och segt som tex. ljus sirap är, är det bara att koka längre tills det blir rätt konsistens? Eller vet någon om det finns något annat recept som skulle funka?
En annan fråga, har aldrig lyckats söka i forumet här på matklubben, går det? i så fall hur?
Hej!
Jag bor i spanien och har svårt att hitta sirap här och därför undrar jag om det går att göra själv. Jag menar den typen av sirap som man bakar med inte alla drick sirap som det finns recept på överallt :)
Hittade något om att koka 40% vatten och 60%% socker i 5-10 minuter men det blir inte tjockt och segt som tex. ljus sirap är, är det bara att koka längre tills det blir rätt konsistens? Eller vet någon om det finns något annat recept som skulle funka?
En annan fråga, har aldrig lyckats söka i forumet här på matklubben, går det? i så fall hur?
Tack!
-Emilia