När man vill ha riktigt fast och tjock marängsmet, går det då att bara vispa ihop äggvita och strösocker? Jag lyckas aldrig få smeten tjock och blank då. Men när jag börjar med att vispa äggvitan tjock och sedan tillsätter sockret lite i taget, blir smeten tjock och bra, så att man t ex kan spritsa den.
BagarnJeppson31 mars 2009
Hej,
Viktigt att du inte tillsätter allt sockret på en gång utan dela upp det på tre tillsatser under vispningen.
När man vill ha riktigt fast och tjock marängsmet, går det då att bara vispa ihop äggvita och strösocker? Jag lyckas aldrig få smeten tjock och blank då. Men när jag börjar med att vispa äggvitan tjock och sedan tillsätter sockret lite i taget, blir smeten tjock och bra, så att man t ex kan spritsa den.
Hej,
Viktigt att du inte tillsätter allt sockret på en gång utan dela upp det på tre tillsatser under vispningen.
Mvh
Kalle