Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängerna "flöt" ut

  • MelleBandolo 18 januari 2009

    Hejhej:)
    Jag bakade maränger för någon dag sedan enligt receptet
    2 dl äggvitor
    3 dl socker
    100 g hackad choklad

    Vispade ägget med 1 dl socker väldigt hårt, man kunde vända skålen upp och ner utan att det trillade ut. Därefter rörde jag försiktigt ner resten av sockret och chokladen innan jag klickade upp smeten på bakplåtspapper.
    Gräddade 60 min i ca 115 grader.

    Och nu till min fråga:
    Varför rann det ut något löst (ägg kanske?) runt marängerna när de stod i ungnen/ väntade på att bli gräddade?

    //Melinda :)

  • BagarnJeppson 20 januari 2009

    Hej,

    När du vispar maräng gör så här: Vispa dina äggvitor med 1dl socker
    till hårt skum, tag sedan i ytterligare 1dl socker och vispa även detta
    till hårt skum och sedan den sista 1 dl som också vispas till hårt skum.
    Blanda i en droppe ättika och till sist din choklad. Alltså, vispa din
    maräng i 3 steg, det brukar alltid bli bra.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.