Hejhej:)
Jag bakade maränger för någon dag sedan enligt receptet
2 dl äggvitor
3 dl socker
100 g hackad choklad
Vispade ägget med 1 dl socker väldigt hårt, man kunde vända skålen upp och ner utan att det trillade ut. Därefter rörde jag försiktigt ner resten av sockret och chokladen innan jag klickade upp smeten på bakplåtspapper.
Gräddade 60 min i ca 115 grader.
Och nu till min fråga:
Varför rann det ut något löst (ägg kanske?) runt marängerna när de stod i ungnen/ väntade på att bli gräddade?
//Melinda :)
BagarnJeppson20 januari 2009
Hej,
När du vispar maräng gör så här: Vispa dina äggvitor med 1dl socker
till hårt skum, tag sedan i ytterligare 1dl socker och vispa även detta
till hårt skum och sedan den sista 1 dl som också vispas till hårt skum.
Blanda i en droppe ättika och till sist din choklad. Alltså, vispa din
maräng i 3 steg, det brukar alltid bli bra.
Hejhej:)
Jag bakade maränger för någon dag sedan enligt receptet
2 dl äggvitor
3 dl socker
100 g hackad choklad
Vispade ägget med 1 dl socker väldigt hårt, man kunde vända skålen upp och ner utan att det trillade ut. Därefter rörde jag försiktigt ner resten av sockret och chokladen innan jag klickade upp smeten på bakplåtspapper.
Gräddade 60 min i ca 115 grader.
Och nu till min fråga:
Varför rann det ut något löst (ägg kanske?) runt marängerna när de stod i ungnen/ väntade på att bli gräddade?
//Melinda :)
Hej,
När du vispar maräng gör så här: Vispa dina äggvitor med 1dl socker
till hårt skum, tag sedan i ytterligare 1dl socker och vispa även detta
till hårt skum och sedan den sista 1 dl som också vispas till hårt skum.
Blanda i en droppe ättika och till sist din choklad. Alltså, vispa din
maräng i 3 steg, det brukar alltid bli bra.
Mvh
Kalle