Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matbröd

  • yvonne5817 12 december 2009

    Hej bagare.

    Jag ville bara fråga ang matbröd, älskar att baka bröd, men väldigt ofta blir då fruktansvärt smuliga när man skär skivor. Det går inte att smära eftersom dom ramla isär. Brukar baka på alla möjliga mjölsorter. Oftast vetemjöl blandat med havregryn eller något annat grövt mjöl. Ibland även bara rågsikt.

    Vad gör jag för fel? Kan ni hjälpa mig o få en förklaring.

    Hälsningar o Tack på förhand
    Önskar även en god JUl

    Yvonne Svensson

  • BagarnJeppson 7 januari 2010

    Hej!

    De vanligaste orsakerna till torrt och smuligt bröd är för mycket mjöl i degen, att degen arbetas för länge, för lång jästid, för låg ugnsvärme eller för lång gräddningstid. Prova att åtgärda detta så hoppas jag att det ska gå bättre!

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.