Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

misslyckad bröd

  • solstar65 25 september 2009

    Hejsan...

    När jag ska baka helt vanliga bullar så händer det att degen blir gummiaktig, den jäser lite men känns inte som den ska göra. Jag bakar alltid på färsk jäst och 1 liter mjölk smör socker och lite salt och mjöl tills den känns bra och släpper från bunken.
    Hur ska jag gå till vega och vad gör jag för fel när degen blir gummiaktig tacksam för svar/ solstar65:'(

  • BagarnJeppson 12 oktober 2009

    Hej!

    Det är bra om du mäter upp mjölet så du vet hur mycket mjöl du tillsätter degen, viktigt också att degen bearbetas ordentligt så att vetemjölets gluten får tillfälle att utvecklas på ett riktigt sätt. Låt degen vila 30 minuter i bunken innan du börja göra bullarna.

    lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.