Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mördegskakor som faller isär!

  • pullan21 17 oktober 2009

    Undrar varför mördegskakorna faller isär när de är gräddade och har svallnat. Har bakat idag och resultatet blev en smulhög i handen då jag skulle bre på krämen:'(

    Denna blandning innehåller
    5 msk kakao
    250 g smör
    1 äggula
    1 dl socker
    3½ dl vetemjöl
    1 tsk vaniljsocker
    50 g riven blockchoklad

    175 grader i 10-12 min

    Arbetade hastigt ihop degen och sedan vilade den 2 timmar i kylen...

  • BagarnJeppson 26 oktober 2009

    Hej!

    Degen måste arbetas väl så den inte delar sig när du känner på den. Blir degen kladdig, så förvara den i kyl i 30-60 min.

    Lycka till nu!

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.