Undrar varför mördegskakorna faller isär när de är gräddade och har svallnat. Har bakat idag och resultatet blev en smulhög i handen då jag skulle bre på krämen:'(
Denna blandning innehåller
5 msk kakao
250 g smör
1 äggula
1 dl socker
3½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
50 g riven blockchoklad
175 grader i 10-12 min
Arbetade hastigt ihop degen och sedan vilade den 2 timmar i kylen...
BagarnJeppson26 oktober 2009
Hej!
Degen måste arbetas väl så den inte delar sig när du känner på den. Blir degen kladdig, så förvara den i kyl i 30-60 min.
Undrar varför mördegskakorna faller isär när de är gräddade och har svallnat. Har bakat idag och resultatet blev en smulhög i handen då jag skulle bre på krämen:'(
Denna blandning innehåller
5 msk kakao
250 g smör
1 äggula
1 dl socker
3½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
50 g riven blockchoklad
175 grader i 10-12 min
Arbetade hastigt ihop degen och sedan vilade den 2 timmar i kylen...
Hej!
Degen måste arbetas väl så den inte delar sig när du känner på den. Blir degen kladdig, så förvara den i kyl i 30-60 min.
Lycka till nu!
Kalle