Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Om man bakar bröd formar

  • epi 2 mars 2009

    Tycker det är svårt att veta om brödet är klart när jag bakar i formar.
    Tex om det står lägg degen i 2 1½ l formar jag har 3 stycken litersformar i stället. Ska brödet stå inne i ugnen lika länge då?:o
    När det inte är i form brukar jag knacka lite i botten för att se att det låter bra.(Y)

    Bakade ett mörkt bröd förra veckan som absolut inte var klart inuti.:(
    Sen skulle det stå och mogna i 5 timmar så jag kunde ju inte stoppa in det igen.
    Mvh Maria Epi

  • BagarnJeppson 5 mars 2009

    Hej,

    För att vara säker så använd en termometer, stick in den i mitten av
    brödet. Franskbröd 96-97gr. Rågbröd ej under 98 gr så är du alltid säker.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.