Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sirap kontra socker.

  • taerndal 6 november 2009

    Kan jag byta ut socker mot vit sirap i loka stor mängd. Och stämmer det att vetebröd håller sig mjukt längre om man tar vit sirap i stället för socker.

  • BagarnJeppson 9 november 2009

    Hejsan!

    Nej, det är nämligen så här att sockerinnehållet i sirap är ca 72-74%. Som exempel kan du följa den här tabellen:100 gram socker blir 125 gram sirap då sirapen består av 100 gram socker och 25 gram vätska. Och det stämmer att med vit sirap i vetedegen, istället för socker, så håller sig vetebrödet mjukt och färskt lite längre.

    Lycka till!

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.