Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Småkakor

  • anols 16 januari 2009

    Hej!

    Hur kommer det sig att, när man gör en kakdeg, som t ex skall rullas ut till längder, ibland bara smular sig? Det blir som luft i degen och svårt att få det till en lång rulle.

    När jag bakar använder jag våg, så propertionerna bör väl inte vara fel. Är det så att man arbetar degen för länge eller för kort, när detta problem uppstår? Eller gör jag något annat fel?

    Tack på förhand!
    Annica

  • BagarnJeppson 26 januari 2009

    Hej,

    Prova med att låta degen vila över natten i kyl innan du bakar ut den.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.