Hur kommer det sig att, när man gör en kakdeg, som t ex skall rullas ut till längder, ibland bara smular sig? Det blir som luft i degen och svårt att få det till en lång rulle.
När jag bakar använder jag våg, så propertionerna bör väl inte vara fel. Är det så att man arbetar degen för länge eller för kort, när detta problem uppstår? Eller gör jag något annat fel?
Tack på förhand!
Annica
BagarnJeppson26 januari 2009
Hej,
Prova med att låta degen vila över natten i kyl innan du bakar ut den.
Hej!
Hur kommer det sig att, när man gör en kakdeg, som t ex skall rullas ut till längder, ibland bara smular sig? Det blir som luft i degen och svårt att få det till en lång rulle.
När jag bakar använder jag våg, så propertionerna bör väl inte vara fel. Är det så att man arbetar degen för länge eller för kort, när detta problem uppstår? Eller gör jag något annat fel?
Tack på förhand!
Annica
Hej,
Prova med att låta degen vila över natten i kyl innan du bakar ut den.
Mvh
Kalle