Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stenhäll

  • Geronimo 18 december 2008

    Jag bakar nästan allt mitt bröd på stenhäll i "vanlig spis"
    Min funderig är om man skall ha både över OCH undervärme på NÄR man gräddar,
    Eller räcker hällen som undervärme.
    Jag startar alltid med ugntemp. på 250 grader och sänker sedan till strax under 200 grader ca 190 grader.
    Men ibland bllir bröden väldigt mörka och jag måste ta ut dom vid en innertemp. på bara ca 96 grader, fast den rekomenderade tempen är 98 grader.
    Jag vet att det mörka kan bero på om man har ex. honung i brödet. men vissa gånger(utan honung) så blir bröden i alla fall för mörka, vilket man kan elliminera med folie.
    Ganske räcker det med värmen från stenen bara?
    Tacksam för ett bra svar! (Y)

  • BagarnJeppson 19 december 2008

    Hej,

    Prova gärna att baka med enbart undervärme. 250grader i ingångstemperatur är bra.
    Alla råvaror med någon form av sockerarter gör att brödet lättare tar färg.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.