Tjena Jeppson.
Jag är lite osäker om vad som gäller när man ska baka med surdeg. Som jag har förstått så ska man ta ut surdegen ur kylen i god tid innan den ska användas, men jag är osäker på om man ska friska upp den innan och om man då ska friska upp hela satsen eller bara det man tänkt använda.
Jag är också osäker på huruvida man ska ta ut surdegen ur kylen i samband med den reguljärna uppfriskningen (en gång i veckan) eller om man ska låta den stå kvar i kylen. Tips för vad man ska göra åt en surdeg som det inte är så mycket liv i är välkomna också.
Tjena Jeppson.
Jag är lite osäker om vad som gäller när man ska baka med surdeg. Som jag har förstått så ska man ta ut surdegen ur kylen i god tid innan den ska användas, men jag är osäker på om man ska friska upp den innan och om man då ska friska upp hela satsen eller bara det man tänkt använda.
Jag är också osäker på huruvida man ska ta ut surdegen ur kylen i samband med den reguljärna uppfriskningen (en gång i veckan) eller om man ska låta den stå kvar i kylen. Tips för vad man ska göra åt en surdeg som det inte är så mycket liv i är välkomna också.
Tack för svar, mvh, Johan.
Hej!
Jag återkommer med svar.
Kalle