Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surdeg

  • Hjalt 19 november 2009

    Tjena Jeppson.
    Jag är lite osäker om vad som gäller när man ska baka med surdeg. Som jag har förstått så ska man ta ut surdegen ur kylen i god tid innan den ska användas, men jag är osäker på om man ska friska upp den innan och om man då ska friska upp hela satsen eller bara det man tänkt använda.

    Jag är också osäker på huruvida man ska ta ut surdegen ur kylen i samband med den reguljärna uppfriskningen (en gång i veckan) eller om man ska låta den stå kvar i kylen. Tips för vad man ska göra åt en surdeg som det inte är så mycket liv i är välkomna också.

    Tack för svar, mvh, Johan.

  • BagarnJeppson 7 december 2009

    Hej!

    Jag återkommer med svar.

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.