Hejsan Kalle,
ett gott nytt år och hoppas att allt är bra med dig!
Jag har en fråga att bita i :)
Hur lyckas jag med mina kanelbullar här i Tyskland...?
Beror det på mjölet eller jästen, att dom blir så kompakta och
inte så härligt "fluffiga" som i Sverige?
Vad heter mjölet vi använder i Sverige? Här i Tyskland finns det olika benämningar på olika mjölsorter ("Typ....").
Kanske det är det det hänger på?
Min man Thomas är ständigt sugen på kanelbullar...
Hjärtliga hälsningar från Hamburg,
Kristina
BagarnJeppson26 januari 2009
Hej,
För det första skall du använda vetemjöl. (I Tyskland finns det E,A,B,och C- vete, som jag känner till. Jag har provat alla sorterna så jag vet hur bakresultatet blir. Du skall använda B eller C vete för att få samma resultat som i Sverige när du bakar kanelbullar. I Sverige är det lämpligast att använda Kond-vete eller Bag.-vete. Lycka till och ha det bra Ps.Hoppas Thomas blir nöjd.
Hejsan Kalle,
ett gott nytt år och hoppas att allt är bra med dig!
Jag har en fråga att bita i :)
Hur lyckas jag med mina kanelbullar här i Tyskland...?
Beror det på mjölet eller jästen, att dom blir så kompakta och
inte så härligt "fluffiga" som i Sverige?
Vad heter mjölet vi använder i Sverige? Här i Tyskland finns det olika benämningar på olika mjölsorter ("Typ....").
Kanske det är det det hänger på?
Min man Thomas är ständigt sugen på kanelbullar...
Hjärtliga hälsningar från Hamburg,
Kristina
Hej,
För det första skall du använda vetemjöl. (I Tyskland finns det E,A,B,och C- vete, som jag känner till. Jag har provat alla sorterna så jag vet hur bakresultatet blir. Du skall använda B eller C vete för att få samma resultat som i Sverige när du bakar kanelbullar. I Sverige är det lämpligast att använda Kond-vete eller Bag.-vete. Lycka till och ha det bra Ps.Hoppas Thomas blir nöjd.
Mvh
Kalle