Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svenksa kanelbullar

  • MariaKristina 22 januari 2009

    Hejsan Kalle,
    ett gott nytt år och hoppas att allt är bra med dig!
    Jag har en fråga att bita i :)
    Hur lyckas jag med mina kanelbullar här i Tyskland...?
    Beror det på mjölet eller jästen, att dom blir så kompakta och
    inte så härligt "fluffiga" som i Sverige?
    Vad heter mjölet vi använder i Sverige? Här i Tyskland finns det olika benämningar på olika mjölsorter ("Typ....").
    Kanske det är det det hänger på?
    Min man Thomas är ständigt sugen på kanelbullar...
    Hjärtliga hälsningar från Hamburg,
    Kristina

  • BagarnJeppson 26 januari 2009

    Hej,

    För det första skall du använda vetemjöl. (I Tyskland finns det E,A,B,och C- vete, som jag känner till. Jag har provat alla sorterna så jag vet hur bakresultatet blir. Du skall använda B eller C vete för att få samma resultat som i Sverige när du bakar kanelbullar. I Sverige är det lämpligast att använda Kond-vete eller Bag.-vete. Lycka till och ha det bra Ps.Hoppas Thomas blir nöjd.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.