Hej!
Jag skulle vilja veta varför brödet jämt blir så tungt när jag bakar, jäser dåligt och väger som bly! haha :o
BagarnJeppson12 oktober 2009
Hejsan!
Varför dit bröd jäser dåligt kan beror på en mängd saker men några viktiga saker är receptet och degsammansättningen, att du blandar degen ordentligt. Degen skall vara elastisk och mjuk, degens temperatur ska vara ca 26- 28 grader, degen måste också få en vill tid, minst 30 min, i bunken. Brödens jästid bör vara 50 –60 min under duk på en varm och dragfri plats.
Hej!
Jag skulle vilja veta varför brödet jämt blir så tungt när jag bakar, jäser dåligt och väger som bly! haha :o
Hejsan!
Varför dit bröd jäser dåligt kan beror på en mängd saker men några viktiga saker är receptet och degsammansättningen, att du blandar degen ordentligt. Degen skall vara elastisk och mjuk, degens temperatur ska vara ca 26- 28 grader, degen måste också få en vill tid, minst 30 min, i bunken. Brödens jästid bör vara 50 –60 min under duk på en varm och dragfri plats.
Lycka till!