Min gamla mor (må hon vila i frid) sade alltid att det inte är bra att det drar på en deg som jäser eftersom det jäser sämre då. Men faktum är att vid flera tillfällen har jag helt enkelt glömt att stänga fönstret när jag har jäst deg till t.ex. matbröd eller vetebröd o. dyl. Och det har jäst helt normalt, i alla fall vad jag kan bedöma... Till saken hör att jag såklart har haft degen övertäckt med en kökshandduk.
Vad är det som egentligen gäller i det här sammanhanget?
Nu ska man också tänka på att jag är kock och inte bagare :p
BagarnJeppson2 november 2009
Hej!
Har du en varm lokal och vill kyla lite är det okej. Ytan på degen torkar om du utsätter degen för drag, men en handduk över degen bör räcka.
Hej Kalle och Ingemar.
Min gamla mor (må hon vila i frid) sade alltid att det inte är bra att det drar på en deg som jäser eftersom det jäser sämre då. Men faktum är att vid flera tillfällen har jag helt enkelt glömt att stänga fönstret när jag har jäst deg till t.ex. matbröd eller vetebröd o. dyl. Och det har jäst helt normalt, i alla fall vad jag kan bedöma... Till saken hör att jag såklart har haft degen övertäckt med en kökshandduk.
Vad är det som egentligen gäller i det här sammanhanget?
Nu ska man också tänka på att jag är kock och inte bagare :p
Hej!
Har du en varm lokal och vill kyla lite är det okej. Ytan på degen torkar om du utsätter degen för drag, men en handduk över degen bör räcka.
Mvh
Kalle