Varför både bakpulver och bikarbonat som jäsmedel??
James6 december 2008
Trevligt att få vetenskapliga svar från en bagare!
Jag brukar baka ett filmjölksbröd i långpannan som blir väldigt smakligt. Innehåller både bikarbonat och bakpulver samt nyttigt linfrö och solrosfrö och en massa annat gott. Jag undrar vilken skillnad det skulle bli med enbart bakpulver som jäsmedel alt. enbart bikarbonat?
Tack!
Kerstin
BagarnJeppson8 december 2008
Hej,
Enbart bikarbonat är ett bra alternativ till just grövre bröd.
Trevligt att få vetenskapliga svar från en bagare!
Jag brukar baka ett filmjölksbröd i långpannan som blir väldigt smakligt. Innehåller både bikarbonat och bakpulver samt nyttigt linfrö och solrosfrö och en massa annat gott. Jag undrar vilken skillnad det skulle bli med enbart bakpulver som jäsmedel alt. enbart bikarbonat?
Tack!
Kerstin
Hej,
Enbart bikarbonat är ett bra alternativ till just grövre bröd.
Mvh
Kalle