Hej igen!
Ska få en ny spis med både varmluft och vanlig ugn.
Men hur gräddar man ex rågbullar/skräddkakor etc
i en ugn med varmluft, jag har hört att brödet blir
torrt stämmer det?
Ska man ställa in en skål med vatten så det blir ånga?
När man bakar skorpor är det bara till att köra varmluften
då för fullt eller?
(Novisen vid varmluft spisen)
Jag blir glad över att få tips
Tack på förhand!
2 mammamu
BagarnJeppson19 december 2008
Hej,
Skorpor mår bara bra att både bakas och rostas med varmluft. Rätt bröd blir något torrare i varmluftsugn. Ställ gärna in en skål med vatten innan du sätter in bullarna men tag ut vattenskålen efter ca 4 minuters bakning.
Hej igen!
Ska få en ny spis med både varmluft och vanlig ugn.
Men hur gräddar man ex rågbullar/skräddkakor etc
i en ugn med varmluft, jag har hört att brödet blir
torrt stämmer det?
Ska man ställa in en skål med vatten så det blir ånga?
När man bakar skorpor är det bara till att köra varmluften
då för fullt eller?
(Novisen vid varmluft spisen)
Jag blir glad över att få tips
Tack på förhand!
2 mammamu
Hej,
Skorpor mår bara bra att både bakas och rostas med varmluft. Rätt bröd blir något torrare i varmluftsugn. Ställ gärna in en skål med vatten innan du sätter in bullarna men tag ut vattenskålen efter ca 4 minuters bakning.
Mvh
Kalle