Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varmluftsugn

  • 2mammamu 17 december 2008

    Hej igen!
    Ska få en ny spis med både varmluft och vanlig ugn.

    Men hur gräddar man ex rågbullar/skräddkakor etc
    i en ugn med varmluft, jag har hört att brödet blir
    torrt stämmer det?
    Ska man ställa in en skål med vatten så det blir ånga?

    När man bakar skorpor är det bara till att köra varmluften
    då för fullt eller?
    (Novisen vid varmluft spisen)

    Jag blir glad över att få tips
    Tack på förhand!
    2 mammamu

  • BagarnJeppson 19 december 2008

    Hej,

    Skorpor mår bara bra att både bakas och rostas med varmluft. Rätt bröd blir något torrare i varmluftsugn. Ställ gärna in en skål med vatten innan du sätter in bullarna men tag ut vattenskålen efter ca 4 minuters bakning.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.