Skållat bröd?
Surdegsbröd?
Ferment?
Jästbröd ?=(pressjäst)
Eller bröd som innehåller ättika.
(Gotlandslimpan är både skållad och innehåller ättika)
Eller bröd bakat med
hjorthornsalt?
bikarbonat ?
eller bakpulver"
Jag har hört att bröd med potatis har sämre hållbarhet.
Stämmer det?
Många frågor blev det.:D
BagarnJeppson17 december 2008
Hej,
Japp, många frågor :).
Mycket handlar om hur mycket vatten brödet håller kvar efter bak.
Surdeg innehåller syra vilket gör att det håller längre (och då behövs ingen ättika). Potatis håller
kvar vatten, så det är rätt som du säger. Med skållning får du ett
saftigare bröd.
Svaret på din frågor blir då surdeg och skållning.
Mvh
Kalle
BagarnJeppson19 december 2008
Hej igen,
Såg att jag missade en fråga.
Jag kan inte tänka mig att det blir någon skillnad på hållbarheten mellan olika jäsningsmedel. Bakpulver och bikabonat ger dock en högre volym än hj.salt.
Vilket bröd håller sig färskt längst?
Skållat bröd?
Surdegsbröd?
Ferment?
Jästbröd ?=(pressjäst)
Eller bröd som innehåller ättika.
(Gotlandslimpan är både skållad och innehåller ättika)
Eller bröd bakat med
hjorthornsalt?
bikarbonat ?
eller bakpulver"
Jag har hört att bröd med potatis har sämre hållbarhet.
Stämmer det?
Många frågor blev det.:D
Hej,
Japp, många frågor :).
Mycket handlar om hur mycket vatten brödet håller kvar efter bak.
Surdeg innehåller syra vilket gör att det håller längre (och då behövs ingen ättika). Potatis håller
kvar vatten, så det är rätt som du säger. Med skållning får du ett
saftigare bröd.
Svaret på din frågor blir då surdeg och skållning.
Mvh
Kalle
Hej igen,
Såg att jag missade en fråga.
Jag kan inte tänka mig att det blir någon skillnad på hållbarheten mellan olika jäsningsmedel. Bakpulver och bikabonat ger dock en högre volym än hj.salt.
Mvh
Kalle