Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vilket håller längst.

  • Geronimo 16 december 2008

    Vilket bröd håller sig färskt längst?

    Skållat bröd?
    Surdegsbröd?
    Ferment?
    Jästbröd ?=(pressjäst)
    Eller bröd som innehåller ättika.
    (Gotlandslimpan är både skållad och innehåller ättika)

    Eller bröd bakat med
    hjorthornsalt?
    bikarbonat ?
    eller bakpulver"

    Jag har hört att bröd med potatis har sämre hållbarhet.
    Stämmer det?


    Många frågor blev det.:D

  • BagarnJeppson 17 december 2008

    Hej,

    Japp, många frågor :).

    Mycket handlar om hur mycket vatten brödet håller kvar efter bak.
    Surdeg innehåller syra vilket gör att det håller längre (och då behövs ingen ättika). Potatis håller
    kvar vatten, så det är rätt som du säger. Med skållning får du ett
    saftigare bröd.
    Svaret på din frågor blir då surdeg och skållning.

    Mvh

    Kalle

  • BagarnJeppson 19 december 2008

    Hej igen,

    Såg att jag missade en fråga.
    Jag kan inte tänka mig att det blir någon skillnad på hållbarheten mellan olika jäsningsmedel. Bakpulver och bikabonat ger dock en högre volym än hj.salt.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.