vad är vinsten för något, jag har haft det när jag gjort nogatin vet jag, men vad had det för finess?
BagarnJeppson8 december 2008
Hej,
Vin-sten användes tillsammans med bikarbonat, syran reagerar tillsammans med bikarbonaten och ger en jäsningseffekt. Kan ersättas med citronjuice eller vinäger men för att inte få andra problem så välj istället bakpulver som ersättare. När du vispar äggvita och använder vin-sten för att få mer volym och hårdare konsistens, som du kan ersätta med vinäger ca 1/8tsk per äggvita.
Vin-sten är en restprodukt vid vinframställning där reaktionen mellan vinsyran och kalium bildar små kristaller som kallas vin-sten.
vad är vinsten för något, jag har haft det när jag gjort nogatin vet jag, men vad had det för finess?
Hej,
Vin-sten användes tillsammans med bikarbonat, syran reagerar tillsammans med bikarbonaten och ger en jäsningseffekt. Kan ersättas med citronjuice eller vinäger men för att inte få andra problem så välj istället bakpulver som ersättare. När du vispar äggvita och använder vin-sten för att få mer volym och hårdare konsistens, som du kan ersätta med vinäger ca 1/8tsk per äggvita.
Vin-sten är en restprodukt vid vinframställning där reaktionen mellan vinsyran och kalium bildar små kristaller som kallas vin-sten.
Mvh
Kalle