Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinsten

  • kallis 8 december 2008

    vad är vinsten för något, jag har haft det när jag gjort nogatin vet jag, men vad had det för finess?

  • BagarnJeppson 8 december 2008

    Hej,

    Vin-sten användes tillsammans med bikarbonat, syran reagerar tillsammans med bikarbonaten och ger en jäsningseffekt. Kan ersättas med citronjuice eller vinäger men för att inte få andra problem så välj istället bakpulver som ersättare. När du vispar äggvita och använder vin-sten för att få mer volym och hårdare konsistens, som du kan ersätta med vinäger ca 1/8tsk per äggvita.
    Vin-sten är en restprodukt vid vinframställning där reaktionen mellan vinsyran och kalium bildar små kristaller som kallas vin-sten.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.