Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgryggbiff

  • johnle 7 juli 2011

    Hur grillar jag älgryggbiff, ska den marineras först????????????

  • Grillexperten 8 juli 2011

    Hej!
    Du kan göra på två olika vis med din älgryggbiff antingen grillar du den hel med indirekt grillning (under lock) inner temp ca,60°C eller så skär du den i skivor.
    Marinad,
    250 g karrékotletter, tjocka

    Grillmarinad 4p till 650-700 gram kött
    0,5 dl japansk soja
    0,5 dl rött vin
    3 msk olja
    3 msk vinäger
    2 msk honung
    1 tsk paprikapulver
    1 msk dijonsenap
    1 tsk svartpeppar, krossad
    2 tsk ancho chili, , finhackad
    1 tsk Rosmarin hackad
    2 st timjan, kvistar
    10 st krossade enbärs korn.
    Blanda ihop i en bunke.
    Pensla och lägg köttet i en plastpåse som du ställer i kylen någon timme (1-3 tim). Vänd på påsen med jämna mellanrum.
    Smaklig spis!
    Mats

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.