Hejsan!
Vi brukar grilla hel kyckling i vår webergrill och tycker den blir så saftig. Vill bjuda detta på släkten och undrar då hur vi ska gå tillväga med 3 kycklingar? Hur ska vi lägga kolen, hur varmt och hur länge (längre än vanligt 1,5 timme). Tips på hur vi ska få den att smaka ordentligt vore med bra. Inte bara skinnet.
Hälsningar Tina
Grillexperten20 maj 2011
Hej!
Hät kommer ett litet tips på hur du skall göra.
Antal portioner: 4 Ingredienser
1 1 kyckling
Marinad:
3/4 3/4 dl olivolja
1/2 1/2 pressad citron
2 2 tsk torkad oregano
1 1 vitlöksklyfta
1/2 1/2 tsk salt
grovmalen svartpeppar
Grillsås:
2 2 msk kinesisk soja
1/2 1/2 msk vitvinsvinäger
1/4 1/4 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 1/2 tsk paprikapulver
1/2 1/2 tsk torkad oregano
1 1 dl neutral olja
Gör så här
1. Blanda samman olivolja, citron, oregano, salt och svartpeppar till marinaden. Pressa ner vitlöken. Marinera kycklingen i 1 timme i rumstemperatur eller i 2-6 timmar i kylen.
2. Blanda samman ingredienserna till grillsåsen. Pensla kycklingarna ( 2st)med grillsås på bägge sidor. Lägg på galler och grilla på bägge sidor. Det tar ca 30- 40 minuter beroende på tjocklek.
3. Lägg sedan upp kycklingarna som inte är riktigt färdiga på ett ugns bleck och grilla den sista kycklingen likadant.
4. Ställ ugnen på 150 grader och sätt in kycklingarna ca 30 min innan servering med en termometer intucken vid lårets tjocka del låt stå i ugnen till ca 70 grader. Alltså grilla färdigt till 75% sedan värm i ugnen tills de är klara.
Smaklig spis Mats!
3. Kontrollera med en sticka att köttsaften är klar och genomskinlig.
Hejsan!
Vi brukar grilla hel kyckling i vår webergrill och tycker den blir så saftig. Vill bjuda detta på släkten och undrar då hur vi ska gå tillväga med 3 kycklingar? Hur ska vi lägga kolen, hur varmt och hur länge (längre än vanligt 1,5 timme). Tips på hur vi ska få den att smaka ordentligt vore med bra. Inte bara skinnet.
Hälsningar Tina
Hej!
Hät kommer ett litet tips på hur du skall göra.
Antal portioner: 4 Ingredienser
1 1 kyckling
Marinad:
3/4 3/4 dl olivolja
1/2 1/2 pressad citron
2 2 tsk torkad oregano
1 1 vitlöksklyfta
1/2 1/2 tsk salt
grovmalen svartpeppar
Grillsås:
2 2 msk kinesisk soja
1/2 1/2 msk vitvinsvinäger
1/4 1/4 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 1/2 tsk paprikapulver
1/2 1/2 tsk torkad oregano
1 1 dl neutral olja
Gör så här
1. Blanda samman olivolja, citron, oregano, salt och svartpeppar till marinaden. Pressa ner vitlöken. Marinera kycklingen i 1 timme i rumstemperatur eller i 2-6 timmar i kylen.
2. Blanda samman ingredienserna till grillsåsen. Pensla kycklingarna ( 2st)med grillsås på bägge sidor. Lägg på galler och grilla på bägge sidor. Det tar ca 30- 40 minuter beroende på tjocklek.
3. Lägg sedan upp kycklingarna som inte är riktigt färdiga på ett ugns bleck och grilla den sista kycklingen likadant.
4. Ställ ugnen på 150 grader och sätt in kycklingarna ca 30 min innan servering med en termometer intucken vid lårets tjocka del låt stå i ugnen till ca 70 grader. Alltså grilla färdigt till 75% sedan värm i ugnen tills de är klara.
Smaklig spis Mats!
3. Kontrollera med en sticka att köttsaften är klar och genomskinlig.