Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

grilla i veber gasol

  • jaktglad 8 maj 2011

    Tänkte grilla en hel kyckling i gasolgrill med roterande spett
    tacksam för råd om tid ock resept. Tack

  • Grillexperten 9 maj 2011

    Hej !
    Här kommer lite tips!
    Antal portioner: 4
    Färdigt på: ca 1 tim 15 min
    Viktigt är att du sätter en skinktermometer och sticker in den så att den sitter med sensorn vid kycklingens benfäste mot kroppen, för det är den punkten på fågeln som tar längs tid att grilla. Grilla kycklingen till temperaturen uppnått 72-75°C
    Ingredienser
    1 st färsk kyckling
    1 knippe örter rosmarin,timjan och dragon
    st citron
    1 st chilifrukt
    .5 st vitlök hela
    2 msk smör
    2 msk soja
    grovt salt
    vitpeppar
    Gnid in kycklingen med saltet , fyll den med chilifrukt,citronbitar, örterna och krossade vitlöks klyftor, smält smöret och blanda med sojan och pensla på ytan som sedan kryddas med vitpeppar.
    Smaklig spis. Mats!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.