Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

hjälp

  • rapenskar 30 maj 2011

    skall grilla vildsvin för första gången ,,vad ska jag tänka på..behövs det att marinera det..
    skall det var väl grillat ,,,eller lite blodigt..
    mvh
    ralf..

  • Grillexperten 30 maj 2011

    Hej!
    Har grillat en del vildvin själv och min erfarenhet av detta är att köttet skall marineras innan ( hur länge beror på hur gammalt vildsvinet är (om man vet det!) Om du skall grilla en större bit använd indirekt grillning under lock. Hur länge den skall grillas är lika länge som en skinkstek eller till samma inner temperatur som en skinka. Minst till 72 grader. Ta av köttet när gradantalet är uppnått och slå in det i smörpapper och värmhåll , viktigt att köttet inte blir för genomstekt för då blir det väldigt torrt. Det är dessutom väldigt viktigt att köttet är trikintestat för det kan vara mycket farligt att äta blodigt eller rött kött som inte testats.
    Mvh Mats

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.