skall grilla vildsvin för första gången ,,vad ska jag tänka på..behövs det att marinera det..
skall det var väl grillat ,,,eller lite blodigt..
mvh
ralf..
Grillexperten30 maj 2011
Hej!
Har grillat en del vildvin själv och min erfarenhet av detta är att köttet skall marineras innan ( hur länge beror på hur gammalt vildsvinet är (om man vet det!) Om du skall grilla en större bit använd indirekt grillning under lock. Hur länge den skall grillas är lika länge som en skinkstek eller till samma inner temperatur som en skinka. Minst till 72 grader. Ta av köttet när gradantalet är uppnått och slå in det i smörpapper och värmhåll , viktigt att köttet inte blir för genomstekt för då blir det väldigt torrt. Det är dessutom väldigt viktigt att köttet är trikintestat för det kan vara mycket farligt att äta blodigt eller rött kött som inte testats.
Mvh Mats
skall grilla vildsvin för första gången ,,vad ska jag tänka på..behövs det att marinera det..
skall det var väl grillat ,,,eller lite blodigt..
mvh
ralf..
Hej!
Har grillat en del vildvin själv och min erfarenhet av detta är att köttet skall marineras innan ( hur länge beror på hur gammalt vildsvinet är (om man vet det!) Om du skall grilla en större bit använd indirekt grillning under lock. Hur länge den skall grillas är lika länge som en skinkstek eller till samma inner temperatur som en skinka. Minst till 72 grader. Ta av köttet när gradantalet är uppnått och slå in det i smörpapper och värmhåll , viktigt att köttet inte blir för genomstekt för då blir det väldigt torrt. Det är dessutom väldigt viktigt att köttet är trikintestat för det kan vara mycket farligt att äta blodigt eller rött kött som inte testats.
Mvh Mats