Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stark mat

  • vanillalover 9 juni 2009

    Hejsan!
    Tack för en trevlig och nyttig läsning!
    Är alldeles tokig i rött vin (L)
    Eftersom vi ofta äter stark mat (med röd chili i) gärna från Asien undrar jag nu vad för vin du rekommenderar till det?
    Ska det vara smakrikt och kryddigt eller lite "mesigare"? Ge gärna ett par förslag.
    Tack på förhand!
    /M

  • Vinexperten 17 juni 2009

    Vin och starkt kryddad mat är en riktig utmaning eftersom peppar och chili förstärker ”kryddigheten” i vinet. Jag brukar föredra ett rätt fruktigt vin till kryddig mat, har man ett väldigt kraftigt, strävt vin blir det ännu strävare med kryddig mat.

    En mjuk och bärig beaujolais är gott till den här typen av mat. Prova till exempel Beaujolais Village Combe aux Jacques från Louis Jadot. Vinet finns att beställa på Systembolaget,
    pris 99 kr, artnr 83873.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.