Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

vintips

  • kattis56 12 oktober 2009

    Hej.
    Ska hålla kombinerad 60-årsfest och bröllop i april. Ska bjuda på räkcoktail till förrät + vitt vin. Till huvudrätt kycklingfile som är rullad i örter och en örtsås med rött vin i, tänkte därför servera samma vin till huvudrätten som i såsen.
    Till eferrätt tänkte jag servera honungs- och saffrans glass på en hallonspegel. Vad för vin passar till efterrätten och kan man blanda vitt och rött vin som jag tänkt?
    Tacksam för hjälp. kramar Katharina

  • Vinexperten 27 oktober 2009

    Hej,
    Du kan absolut servera vitt till förrätt och rött till varmrätt.
    Till räkcocktail rekommenderas en klassisk Sauvignon Blanc från Frankrike, frisk och fruktig.
    Art nr 4184 Sauvignon de Bordeaux, 85:-.
    Till kyckling med örter och örtsås ett mjukt och smakrikt rött vin som en Pinot Noir från Chile som kommer i Systembolagets sortiment den 1 februari - en höjdare!
    Art nr 95764, Oveja Negra Pinot Noir Reserva, 79:-

    Till desserten föreslås Moscatel de Setubal, gjord på muscatdruvan, art nr 8117, Moscatel de Setubal, 59:- för en halvflaska.
    Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.